Lange sluitertijd fotografie workshop

Workshop fotograferen met Lange Sluitertijden

Met behulp van lange sluitertijden kan je verrassende effecten kan krijgen. Dingen die we met het blote oog niet zien kunnen we zichtbaar maken met een lange sluitertijd. Denk aan een waterval welke als een satijnen stof langs de rotsen stroomt of een spiegelgladde zee.

 

 

Wat leer je in deze workshop

In deze 2,5 à 3 uur durende workshop leer het volgende.

  • Welke filters gebruik je wanneer.
  • Je camera juist instellen en de juiste filter kiezen.
  • Hoe bereken je de gewenste sluitertijd.


Naast enige theorie gaan we vooral praktisch aan de slag waarbij we je helpen om met een sfeervolle foto naar huis te gaan.

Wat heb je nodig

Voor het volgen van deze workshop heb je het volgende nodig:

  • Een digitale spiegelreflex of een systeemcamera.
  • Een groothoekobjectief of standaard zoomobjectief.
  • Een statief.
  • Grijsfilters welke op je lens passen, liefst verschillende sterktes bv 3, 6 of 10 stops. (voor deze workshop zijn geen grijsverloop filters nodig, maar je mag ze wel meenemen als je ze hebt).
  • Optioneel een polarisatiefilter.
  • Volle accu en leeg geheugenkaartje.

Geschikt voor

Fotografen met enige ervaring. Begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde zijn je enigszins bekend en je weet hoe je instellingen op je camera kan aanpassen. Neem eventueel voor de zekerheid de handleiding mee.

Locatie

Deze workshop wordt gegeven aan de rivier de Lek nabij Culemborg. 

 

De workshop wordt aan het einde van de middag gegeven. Dit omdat we dan eerst rustig de techniek onder de knie kunnen krijgen en bij een mooie zonsondergang de juiste keuzes weten te maken. Andere workshop aanbieders geven de cursus bij zonsopkomst. Het mooie licht is dan al weg voordat je weet wat je moet doen.

 

Prijs en aanmelden

Prijs per persoon: € 60,-. We gaan met minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers op pad. Inclusief koffie/thee en wat lekkers.

 

Wil je meedoen kies dan onderstaand de datum en vul je gegevens in.

Let op: Bij elke datum staat een uitwijkdatum vermeld, indien de workshop door weeromstandigheden niet kan doorgaan dan wordt deze verplaatst naar de uitwijkdatum.Er zijn nog geen workshops in de toekomst gepland. Laat je naam achter om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe workshops.